Az alvás

Az L-arginin fontos szerepet játszik az erek tágításában, ami azt jelenti, hogy rendkívül előnyös a mellkasi fájdalom, a szívbetegségek, az ateroszklerózis, a merevedési zavar, az érrendszeri betegségek kezelésében. Továbbá az L-arginin előfutára a kreatinnak, ami egy olyan fehérje, mely az izmok regenerálásában vesz részt. Az L-arginin ezenfelül javítja az inzulinérzékenységet a 2-es típusú cukorbetegek esetében. De milyen hatása van az alvásra ennek az aminosavnak?

l-arginin-es-az-alvas

Az L-arginin és az alvás

Az L-argininnak fontos szerepe lehet az alvásban is. A Life Sciencesben megjelent tanulmány megállapította, hogy az L-arginin kiegészítők fokozhatják a rövid hullámú alvást, illetve csökkentik az alvás közbeni ébrenlétek gyakoriságát is. Egyelőre nincs meggyőző bizonyíték, amely alátámasztaná, hogy az L-arginin javítja az alvást az embereknél, azonban a kutatók úgy gondolják, hogy mivel az L-arginin a melatonin termelődésében is fontos szerepet tölt be, így képes lehet az alvás minőségén is nagymértékben javítani.

Kiegészítők

Az L-arginint meg lehet vásárolni kiegészítők formájában is, nemcsak élelmiszerként lehet hozzájutni. Az L-arginin kiegészítők vásárlása előtt azonban mindig fontos az orvosunkat megkérdezni a lehetséges mellékhatásokról és kockázatokról, mert máskülönben komolyan számolnunk kell a lehetséges veszélyeivel. Terhesség alatt az L-arginin például csak orvosi felügyelet mellett szedhető. Ugyanakkor azt is tisztán kell látni, hogy ha megfelelő mennyiségben fogyasztunk sovány fehérjéket, akkor az L-arginin szintet a szervezetben a kiegészítők segítsége nélkül is megnövelhetjük. Azt is érdemes fejben tartnai, hogy ha nagyon rossz az alvásunk minősége, akkor inkább forduljunk orvoshoz, aki majd ki tudja deríteni a probléma okát és megfelelő megoldást fog találni rá. Az orvosnak kell meghatározni az L-arginin megfelelő dózisát is.

L-arginin termékek

L-Arginine kapszula 90 db(BioTech USA)

L-Arginine kapszula 90 db (BioTech USA)

A L-Arginine az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos, gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!