L-argininben gazdag ételek

A legtöbb aminosav két kategóriába besorolható: lényegesek vagy kevésbé fontosak. Az L-arginin azonban ennél komplexebb, hiszen míg ez az aminosav alapvető fontosságú a gyermekeknek, addig a felnőtteknél inkább feltétlelesen esszenciálisnak tarthatjuk. Ha egészségesek vagyunk, akkor a testünk elegendő L-arginint képes előállítani a megfelelő metabolikus működéshez, viszont ha betegségben szenvedünk, akkor extra mennyiségű L-argininre lehet szükségünk, amelyek az élelmiszerek útját, illetve a különböző kiegészítők segítségével vihetünk be a szervezetünkbe. Egy 2009-es tanulmányból kiderül, hogy az L-arginin legjobb forrása a fehérje tartalmú ételek.

l-arginin-gazdag

Mi is az L-arginin?

Az L-arginin egy aminosav, így segíti a fehérjetermelést, de ezenfelül fontos szerepe van a növekedési hormon stimulálásában, illetve segít eltávolítani az ammóniát a szervezetből, valamint fontos szerepe van a sebek gyógyulásának felgyorsításában is. A szervezet L-arginint használ fel a nitrogén-monoxid termeléséhez, aminek fontos szerepe van az ereke ellazításában is. A New York Egyetem Langone Medical Center tanulmányai világosan mutatják, hogy az L-arginin képes javítani a pangásos szívelégtelenséggel összefüggő tüneteket is. Ezenfelül ez az anyag képes csökkenteni a pangásos szívelégtelenséget. Egy 2010-ben publikált tanulmány pedig bebizonyította, hogy az Larginin hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

A legjobb állati forrásból beszerezni

Mivel az egészséges felnőtteknek nem kell pótolnia az L-arginint a diéta segítségével, így az ajánlott napi bevitel nincs pontosan meghatározva, de az biztos, hogy nagy mennyiségben hozzájuthatunk az L-argininhez, ha fehérjében gazdag ételeket fogyasztunk, például sertéshúst, marhát, csirkét, pulykát, illetve egyéb tejtermékeket. A legjobb választás a tenger gyümölcsei lehetnek, a tonhal, a lazac, a laposhal, a pisztráng, illetve a különféle halkonzervek.

A növényi alapú források

A különböző növényi alapú élelmiszerek is megfelelő mennyiségben biztosíthatják az L-arginint. A legjobb választás lehet a szójabab, a tökmag, a szezámmag, a mogyoró, a dió. Ezenfelül az édes paprikából, a hínárból, a spirulina algából is nagy koncentrációban tudjuk bevinni az L-arginint. Továbbá fontos forrásai még a quinoa, a zab, a búzacsír, a rizs, chia-mag illetve az egyébb gabonatermékek.

 

L-arginin termékek

L-Arginine kapszula 90 db(BioTech USA)

L-Arginine kapszula 90 db (BioTech USA)

A L-Arginine az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos, gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!