Az l-arginin és a testépítés

Az L-arginin egy félig esszenciális aminosav, a fehérjék fontos építőköve, amit az egészséges étrend során képesek vagyunk bevinni a szervezetbe. Azonban vannak olyan emberek, akik L-arginin kiegészítőket fogyasztanak az izomtömeg növelésének érdekében. Az előzetes kutatások azt mutatják, hogy a testépítés során az L-arginin kiegészítők fogyasztása eredményre vezethet. Persze bizonyos embereknek fontos, hogy elkerüljék ezeket a kiegészítőket, éppen ezér fontos megkérdeznünk az orvosunkat, mielőtt bevásárolnánk ezekből a tablettákból és porokból.

L-arginin

Elméleti alap

Az L-arginin kiegészítők képesek fokozni az izomnövekedést, mivel ez egy olyan aminosav, amely részt vesz a kreatin és a növekedési hormon termelésében, ezenfelül fokozza a nitrogén-oxid koncentrációját a szervezetben, állítja a Journal of the International Society of Sports Nutrition egy 2004-es cikke. Ezek az anyagok pedig köztudottan növelhetik az izomtömeg növelését, éppen ezért úgy tűnik, hogy az L-arginin potenciálisan befolyásolja a testépítés sikerességét.

Az állati tanulmányok eredményei

Az állatkísérletekben L-argininről úgy tűnik, hogy ígéretes módon képes növelni az izomtömeget. Például egy 2009-es tanulmány megállapította, hogy az L-arginin fontos szerepet játszik az izomtömeg növelésében, illetve csökkenti a testzsírt a sertésekben. Ezenfelül az L-arginin képes a triglicerid szintet is mérsékelni.

Emberi tanulmányok eredményei

A humán vizsgálatok eredményei is hasonlóan ígéretesnek tántek. 2012-ben végeztek például egy olyan vizsgálatot, amely megállapította, hogy az l-arginin kiegészítők megnövelik a vérmennyiséget az izmokban, így azokat erősebbé és nagyobbá teszik. Egy másik tanulmány is úgy látta, hogy az L-arginin kiegészítők növelik a véráramlást, illetve segítenek az új izomszövetek termelésében is.

L-arginin termékek

L-Arginine kapszula 90 db(BioTech USA)

L-Arginine kapszula 90 db (BioTech USA)

A L-Arginine az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos, gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!